Pris: 145,00 DKK
Varenummer: Årgang 2019
Lagerstatus: 4

Buglioni Il Vigliacco Brut Rosé 2018

 

 

Efter høsten i 2008 er det ikke længere obligatorisk for vinmagerne at bruge Molinara-druen i vinene fra Valpolicella. I protest vælger Buglioni at hylde Molinara ved at lave en mousserende rosévin på netop denne drue.

Il Vigliacco betyder kujonen som en henvisning til de myndigheder, der på ’’skamløs’’ vis har valgt at fjerne Molinara fra listen over de obligatoriske Valpolicella-druer.

Molinara skuffer bestemt ikke i denne dejlige og forfriskende spumante. Sjældent har vi smagt bedre rosé-bobler til prisen!

Vinen er lys og laksefarvet i glasset. Il Vigliacco inviterer til nydelse med sine delikate noter af rosenblade, hindbær, jordbær og tranebær. Herlig frisk i stilen og krydret med pikante strejf af umami og urter. Med sin dejlige cremede mousse byder Il Vigliacco op til dans, og vinen vil være en perfekt partner til både fest og hygge.

Anbefales som aperitif – og til appetizers, salater, fisk, fjerkræ, lyst kød samt friske oste. Nydes ved 6-8°C.

Il Vigliacco Brut 2017 er fremstillet på 100% Molinara fra grusholdige marker i Valpolicella. Mosten koldmacererer med 48 timers skindkontakt før gæringen. Vinen er fremstillet i en frisk og frugtig ”Charmat”-stil, hvor boblerne dannes ved andengæring på ståltank under tryk. Sukkerindhold: 10 gram pr. liter.

Vinhuset Buglioni blev grundlagt i 1993 af Alfredo Buglioni og ligger i det centrale Valpolicella i Veneto-regionen. I dag er det sønnen Mariano, der med stor kyndighed driver foretagendet videre med assistance fra stjerneønologen Diego Bertoni. Det er derfor ikke overraskende, at Buglioni frembringer vin i verdensklasse. Kraftig, fløjlsblød Amarone, lækker Ripasso eller sød Recioto - Buglioni mestrer alle de klassiske stilarter, som Valpolicella er så kendt og elsket for.

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML oversættes ikke!
Dårlig God