Pris: 150,00 DKK
Mængederabat:
  • Ved køb af 3 eller flere: 85,00 DKK
Varenummer: Årgang 2018
Lagerstatus: 6
Tags: Rosé

Donna Rosa - San Francesco Italiens Bedste Rosato 

Luca Maroni giver den 95 point på en skala der går til 99...det er fremragende!

I Luca maroni´s bog: "Annuario dei Migliori Vini Italiani 2016" kåres Donna Rosa til Italiens bedste rosé!

Beskrivelse:
Vinen har en klar og smuk kulør. Dejlig fyldig bouquet af jordbær, hindbær, sol og sommer. 
Det er en meget fyldig rosé, der trækker flotte "gardiner" på glasset. Smagen er fuld af frisk, flot frugt, domineret af indsmigrende jordbær, alligevel naturlig let, blød og har en balanceret sødme i laget under frugten.

Den perfekte terrassevin, der også står fint til forretter og sågar tungere grillretter. 

94 point af Luca Maroni og titlen: ITALIENS BEDSTE ROSÉ - Dette er på årgang 2013.

Er du til kraftig, moderne rosé med sødme, er denne lige noget for dig. 
Er du vild med lettere mere tør rosé, er det nok lillebroderen du skal kikke på: Ciró.

Historie og fremstilling:

Vinhuset ligger i Calabrien og druen kommer fra den østlige del af regionen i provinsen Crotone.

Vinen er lavet på druen Gaglioppo, som er den typiske drue for området. En drue der trives godt i tørre områder og hvor jordbundsforholdene er ret rustikke såsom kalksten/tør undergrund. 
Denne drue leverer bedst fyldige vine med en lidt højere alkohol og tydelige tanniner.  Tanninerne udvikler sig positivt i flasken og har ikke gjort sit indryk i denne rosato.(Det er mere deres rødvine det handler om). 
Det betyder for denne rosé, at du kan drikke den op til 3 år fra høståret. 

Gaglioppodruerne står ca. 150-200 meter over havets overflade, og druestokkene stå som espalier med en massefylde af 5000 planter pr. hektar.

Druerne høstes i de første ti dage af oktober manuelt. Druerne bliver derefter presset, hvor stilk og andet "grønt" er sorteret fra.
De gennemgår en blød presning, hvor mosten ligger i kontakt med skindet i en kort og nedkølet periode. Ved en blød presning opnåes et udbytte på 60% most, dette giver færre vine men fremstillingen er mere skånsom for det endelig produkt = Et topprodukt!

Den endelige fermentering sker ved en kontrolleret temperatur, hvorefter vinen modnes ved passage i fire måneder i de nye franske barriques, inden den kommer på flaske.

Denne rosé er en total skøn oplevelse af Italiens bedste rosato - skal prøves!

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML oversættes ikke!
Dårlig God