Pris: 80,00 DKK
Producent: Frankrig
Varenummer: Årgang 2018
Lagerstatus: 7
Tags: Rhone

Xavier Côtes du Rhône 

⭐ 90/100 Robert Parker
⭐ 90/100 Natalie Maclean
⭐ 90/100 Jeb Dunnuck
⭐ Gold – Berliner Wein Trophy

 

Smagenote

En Rhonevin rig på farve, rubinrøde nuancer og rødbrune reflekser. I næsen er vinen intens og fremviser røde modne frugter og sort dybde fra de sorte frugter, blomster og krydderier hænger ved!

Smagen er fyldig og samtidig meget silkeagtig, med god kraft og generøsitet.

Robert Parker: "Endnu bedre end den sensationelle 2009 Cotes du Rhone, en blanding af 60% Grenache, 20% Mourvedre, 10% Carignan og 10% Syrah. Igen er det Xavier's praksis at "Vignon" skal alde alle Grenache og Carignan i tank og Mourvedre og lejlighedsvis Syrah i små egetræsfade.

Den klassiske Cotes du Rhone tilbyder en vidunderlig peberfrugt, solbær, sort kirsebær, tobaksblade, lakrids- og krydderiegenskaber. Massere af smag, mere krop og tæthed end de fleste vine i denne prisklasse og med en fantastisk renhed og tekstur. "

Som I kan høre, endnu et scoop fra Vignon Xavier.

Nyd den gerne til saftige steaks, grillet lam med urter, simremad, charcuteri og modne oste. Server ved 15-18°C

 

Anmeldelser af Xavier Côtes du Rhône 2017

90/100 Natalie Maclean
“A smooth and smoky, medium-plus-bodied Rhône Red with a blend of Syrah, Grenache, and Mourvèdre red wine grapes sourced from the southern Rhône. Juicy and supple on the palate with blueberry, dark cherry, sweet spice and savoury herb flavours with a lingering peppery, smoky mocha finish.”

90/100 Robert Parker
” Medium to full-bodied, with excellent ripeness and concentration, the 2017 Cotes du Rhone boasts assertive blueberry and blackberry fruit. Somewhere between velvety and silky, it's a charming mouthful of Southern Rhône red.”

90/100 Jeb Dunnuck
“The 2017 Côtes du Rhône Xavier is another elegant and beautifully drinkable wine from Xavier. Attractive notes of red fruits (raspberries and cherries), peppery herbs, and garrigue all flow to a medium-bodied, elegant, oh so drinkable Côtes du Rhône that’s going to put a smile on your face over the coming 3-4 years.”

Gold – Berliner Wein Trophy

★★★★★ (5 af 5 mulige) Vinavisen

"Håndlavet rødvin, der smager rigtig godt - som en god Rhône-vin skal smage. God, ren frugtsmag, en buket af krydderurter, bløde tanniner og noter af læder og cigarkasse." - vurderet ved en tilbudspris på kr. 109,95

 

Om Xavier
Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML oversættes ikke!
Dårlig God