Pris: 125,00 DKK
Mængederabat:
  • Ved køb af 3 eller flere: 75,00 DKK
Producent: Italien
Varenummer: Årgang 2019
Lagerstatus: 17
Tags: Barbera

Casali del Barone Barbera Piemonte 150+1


Bedste Barbera til prisen? Lækker moden bærfrugt, friskhed, krydderi – denne charmetrold har det hele!

★★★★★★ - 6/6 - Flaskehalsen.nu
"Efter at have smagt en ordentlig flok italienske vine er det løjerligt at sidde tilbage med denne som en favorit. Ikke fordi den ikke fortjener det, men vurderet overfor en række langt dyrere vine, er det altså en 75-kroners flaske, der for alvor får mig til at bøje mig i vinkvaset. Vi er i det nordlige Italien, hvor Nebbiolo er en sand heltedrue, men her er det Barbera, der danner base i oplevelsen. Det er en vin, der fremstår med en meget dyb og flot smag, der byder på en fornem blødhed i bunden og med en stor frugtfylde, der minder om alt muligt andet end en Piemonte-vin. Jeg havde ikke været tæt på at gætte den i en blindsmagning – men det er langt fra negativt, for det er en fremragende vin med eminent balance mellem friskhed og fylde."

Dyb rubinrød med violette nuancer. Næsen forfører med hindbær, kirsebær, brombær og blomme, samt luksuriøse fadnoter af mørk chokolade, kaffebønner, kanel og nellike. I munden lækker blød og frugtfyldig med madvenlig syre og flot krydret finish. Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.

Anbefales til hygge, italienske specialiteter, pasta, pizza, kraftige kødretter og modne oste. Nyd vinen ved 15-17°C.

Barbera Piemonte 150+1 2017 er fremstillet på 85% Barbera og 15% Nebbiolo. Denne flotte vin er frugten af samarbejdet med 150 vindyrkere og 1 winemaker, Daniele Ress fra Schenk Italia. Druerne håndhøstes og håndsorteres i vineriet under ledelse af Daniele Ress.

Mosten gærer temperaturstyret, med daglige ”pump overs” i 10 dage for optimalt udtræk af farve, smag og tannin. Vinen modner 3 mdr. på små egetræsfade.

Bag Casali del Barone står topprofessionelle Schenk Italia, som med fem ønologer samt to ”flying winemakers” fremstiller yderst populære og frugtbetonede vine fra hele Italien. 

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML oversættes ikke!
Dårlig God