Pris: 85,00 DKK
Producent: Sicilien
Varenummer: Årgang 2019
Lagerstatus: 9
Tags: Pinot Grigio

Fantini Pinot Grigio

 

En virkelig skøn Pinot Grigio med en flot halmgul farve. Vinen er kompleks med toner af fersken, grapefrugt, citron, urter, vanilje og muskatnød.    

Druerne dyrkes i Sambuca di Sicilia i Agrigento-provinsen på Sicilien. Markerne er nordvendte, og her forefindes et mikroklima, der giver optimale og perfekte betingelser for at fremelske fuldmodne druer med stor koncentration og masser af aroma. Druerne indeholder samtidig en flot sprød syre. 

Vinifikationen er traditionel med en nænsom afstilkning og presning. Efter den alkoholiske gæring hviler vine på kvaset i 3-5 måneder. Lagringen foregår på rustfriståltanke, for at bevare den friske frugt i vinen.  

Resultatet er en ren, frisk og fyldig hvidvin med masser af noter af krydderi, fersken og grapefrugt. Den har en virkelig lang og behagelig delikat eftersmag, og en god balance.

Serverings-TIPS 

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 10-12 grader. Vinen er velegnet til grillet fisk, skaldyr og lyst kød og salater.
 
Udmærkelser 

GULDMEDALJE: Berliner Wine Trophy, 2018 

Vinhuset

Tidligere var Fantini-vinene fra Abruzzo blot kendt som ”Farnese”, men i takt med at Farnese har udvidet deres aktiviteter med produktion af vine fra flere andre regioner i Syditalien, har man valgt ”Fantini” som brand for vinene fra Abruzzo. Dette for at give vinene herfra deres helt egen identitet, hvor Farnese nu blot er ”paraply-navnet” for hele gruppen. I Fantini-serien indgår nu også vinene fra firmaets marker på Sicilien. 

Farnese Vini er en forholdsvis ung virksomhed, der blev etableret i 1994 af Valentino Sciotti med det formål at fremstille vin af topkvalitet fra Abruzzo. I løbet af få år blev firmaet et af de førende i det sydlige Italien. 

Fantini - Årets Vinproducent 

En af de vigtigste vinguider i Italien “Annuario dei Migliori Vini Italiani” har udvalgt Fantini som ”Årets producent” i både 2016, 2017 og 2019. Vinene har igennem de seneste år fået et hav af præmier i udmærkelser.  

Det er kvalitetsvine til konkurrencedygtige priser, der er hemmeligheden bag den store succes og den flotte omtale. 

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML oversættes ikke!
Dårlig God