Pris: 120,00 DKK
Mængderabat:
  • Ved køb af 3 eller flere: 85,00 DKK
Producent: Østrig
Varenummer: Årgang 2020
Lagerstatus: 1

Gruner Veltliner Terrassen

Denne vin er intet mindre end en fantastisk Østrigsk hvidvin som har en medium grøn og gul nuance. Den rene peber i næsen antyder typisk Grüner druen med friske aromatiske urter og gule frugter.

 
Vinen er tæt og kompleks i ganen, og vinen har et meget lovende henlægningspotentiale - helt frem til 2019! 
 
Druerne kommer fra forskellige enkeltmarks vingårde i Traisental området; alderen af vinstokkene ligger mellem 5-80 år. 
 
Druerne udvælges af de bedste og mest modne druer. Druerne knuses og ligger med skind kontakt i 6 timer.
Herefter presses de og gæres i rustfrit stål. Der holdes på bærmen i 3 måneder. 
 
Vinen har en alkohol på 12,5%
 
Serveringsforslag: Går bedst med fisk fx med ørred eller laks, også meget godt med krydret mad, især det  asiatiske køkken.
 
 
Dette er absolut en vin der skal smages af prisvindende Marcus Huber.
 
 
Historie:
 
Kun få producenter i Østrig har, som Markus Huber, formået på så kort tid at skabe sig et navn; både nationalt og internationalt. Familien Huber har gennem 10 generationer lavet vin, men kun de sidste 20 år har fokus ligget på, at producere kvalitetsvine,
hvor der dels laves karakterfulde og individuelle vine, dels forsøges at betone og understrege Traisentals kalkrige terroir. Niederösterreich er vel den bedst kendte og berømte region for tørre, smagfulde hvidvine i Østrig, og underkommunen Traisental, hvorWeingut Huber ligger, er takket været de beskyttende Alper, den kommune med det gennemsnitlige højeste udsving mellem dag - og nattemperaturer, hvilket er med til at give vinene et naturligt højt syreniveau.
Af Traisentals i alt 700 ha er ca. 65% beplantet med hoverdruen Grüner Veltliner. Herefter følger Riesling, Sauvignon Blanc og Gelber Muskateller. I enkelte årgange. når vejret tillader det, bliver der endvidere produceret vine med restsukkker, som Eiswein og Beerenauslese.
Familien Huber arbejder meget selektivt i vinmarken, og foretager en meget streng grøn høst for at sikre optimalt modne druer. Samtlige vine undergår en kontrolleret kold macaration inden druerne presses.
Med titler som "Landessieger", 4 x "Falstaff Grüner Veltliner Grand Prix"-vinder, guld ved London International Wine and Spirit Competition og "Best White Wine Producer" samt fremragende kritik i både ind - og udland med betegnelsen "Wunderkind" i det anerkendte "Decanter"-vinmagasin,
er Markus Huber på kort tid blevet én af Østrigs bedste og mest spændende producenter.

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML oversættes ikke!
Dårlig God