Pris: 85,00 DKK
Producent: Frankrig
Varenummer: Årgang 2016
Lagerstatus: 8
Tags: Rhone

Patrick Lesec Cotes Du Rhone Richette 

 

Mellem berømte Chateauneuf du Pape og Gigondas har kultproducenten Patrick Lesec spottet nogle gamle vinstokke, der bare står og yder druer i topklasse. 

Patrick Lesecs sans for frugtkvalitet, og den helt magiske 2016-årgang, gør anmelderroste Richette til prislejets måske allerflotteste Cotes du Rhône.

Parker skærer det ud i chateauneuf-pap: ”this is a knockout value”.

Smag:

Dyb rubinrød med nærmest eksplosiv frugtduft af jordbærgrød, kirsebær og brombær, samt klassiske Rhône-strejf af garrigue-urter, lakrids, skovbund og peber. I munden flot fyldig og saftig med en meget elegant, fløjlsagtig finish. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.  

Priser:

90/100 Robert Parker
”Delicious, inexpensive wines like the 2016 Cotes du Rhone Cuvee Richette show just how great the 2016 vintage is in the Southern Rhône. A blend of 75% Grenache and 25% Syrah aged in tank, this is a knockout value, bursting with vibrant black cherry and blackberry fruit, possessing ample weight and richness and finishing with silky elegance.”

Robert Parker om Patrick Lesec: 
- “I can’t speak highly enough of the job that Patrick Lesec does as a negociant, putting together interesting and high quality blends of Cotes du Rhones and Chateauneuf du Papes.”
- “Lesec, who was one of The Wine Advocate’s wine personalities of the year, deserves high praise for the remarkable quality of his offerings from many Southern Rhone appellations.”

Mad:

Nyd denne vin til lam, oksekød, charcuteri, mad fra grillen og klassiske danske retter. Nyd vinen ved 16-18C.

Côtes du Rhône Richette er lavet på 75% Grenache og 25% Syrah fra 20 til 40 år gamle vinstokke. Druerne høstes fra topmarker nær Plan de Dieu, i smørhullet mellem Chateauneuf-du-Pape og Gigondas. 

Fremstilling:

Vinen er fremstillet med 80% hele klaser og 20% afstilkede druer. Metoden giver rødvine med fremhævet frugtcharme og elegant tanninstruktur. Gæringen sker med 14 dages udblødning af drueskallerne for et koncentreret og samtidig drikkevenligt udtræk af farve, frugt og tannin. Richette modner mestendels på cementtank (frugtbevarende), men 10% af rødvinen får ekstra power og krydret kompleksiet fra modning på 3 år gamle egetræsfade.

En af Robert Parkers personlige Rhône-favoritter, Patrick Lesec, grundlagde sit vinfirma I 1993. 

Patrick er en kvalitetsorienteret mikronegociant, der gennem langtidskontrakter med førende vinbønder samt personlig involvering i markarbejde, vinificering, modning og blending, fremtryller den ene topanmeldte pragtvin efter den anden. 

Kort sagt en ”master blender” med kultstatus, hvis lækre rødvine placerer sig i et stilmæssigt smørhul mellem traditionel og moderne Sydrhône.

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML oversættes ikke!
Dårlig God