Pris: 119,00 DKK
Producent: Italien
Varenummer: Årgang 2015
Lagerstatus: 13
Tags: Valpolicella

Secondo Marco Valpolicella Classico

RESTPARTI!!

 

Secondo Marco er et nyt vinhus fra en gammel vinfamilie. Familien Speri har dyrket vin siden 1800tallet, men i 2007 startede Marco Speri så sin egen produktion op. Årgang var 2007, hvor både egen og familiens druer indgik i produktionen. Årgang 2008 var første årgang, hvor der udelukkende indgik egne druer. Vinhuset er beliggende i den lille kommune, Fumane, små 15 km. nordvest for Verona. Marco ønsker at eksperimentere med druesorterne, bl.a. er han meget begejstret for ”Corvinone”, der giver lidt kraftigere, mørkere og strammere vine end den mere kendte drue; Corvina. Secondo Marco producerer bevidst knap så søde vine, hvilket er meget befriende med tanke på nogle af de meget søde Ripasso og Amaroner, der ellers produceres. Produktionen er på kun små 120.000 flasker i alt.

Denne Ripasso er produceret på 70% Corvina, 15% Corvinone, 10% Rondinella, og 5% af andre sorter. Alle druerne er høstet med håndkraft og herefter er bundterne blevet nøje selekteret i hånden.

Vinen er lagret 6 måneder på ståltanke inden yderligere 6 måneder på store træfade (5000 ltr. fade). Der sluttes af med 2 måneder på flaske inden vinen sendes på markedet.

Ung frisk og helt klassisk Valpolicella Classico. Rubinrød og med et orange skær i farven. Duften er frisk med både noter af kirsebær, lakrids, hø og tørrede frugter. Ligeså klassisk er smagen, der er rank, let krydret og med en tør og elegant eftersmag. Vinen er et rigtigt godt valg til lysere kødretter af kalv, kylling el. gris. Ellers også til pastaretter med kød, svampe etc. Server vinen lige omkring de 16°C

 

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML oversættes ikke!
Dårlig God