Pris: 85,00 DKK 70,00 DKK
Producent: Italien
Varenummer: Årgang 2019
Lagerstatus: 9

Fantini, 2019 - Sangiovese, Terre di Chieti IGT

En virkelig flot granatrød Sangiovese med en intens og vedhængende smag. Vinen er frugtagtig med en lille fadnote. En fyldig vin med gode og bløde tanniner - afbalanceret og klar til at drikke.    

Sangiovese er efterhånden en sjældenhed i Abruzzo, men Farnese har i mange år haft en forkærlighed for netop Sangiovese. Vingårdens marker er beliggende i kommunerne Ortona og San Salvo ved Adriaterhavskysten i Abruzzo-regionen.  

Fremstilling
Vinifikationen foregår via en nænsom afstilkning og presning, hvorefter der foretages en koldgæring i to dage efterfulgt af ”maceration” og alkoholisk gæring ved 20-22 grader i 9-11 dage. Herefter lagres vinen, og ca. 20% af vinen lagres på egefade. 

Vinen
Resultatet er en indsmigrende Sangiovese med bløde tanniner og en god balance mellem frugtsødme og en behagelig syre.

Serverings-TIPS 

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til alle traditionelle og klassiske italienske madretter med kød eller fisk.

Udmærkelser 

GULDMEDALJE: ”Mondiales des Vins”, 2018 

GREAT VALUE: ”Ultimate Wine Challenge”, 2018 

Vinhuset

Tidligere var Fantini-vinene fra Abruzzo blot kendt som ”Farnese”, men i takt med at Farnese har udvidet deres aktiviteter med produktion af vine fra flere andre regioner i Syditalien, har man valgt ”Fantini” som brand for vinene fra Abruzzo. Dette for at give vinene herfra deres helt egen identitet, hvor Farnese nu blot er ”paraply-navnet” for hele gruppen. I Fantini-serien indgår nu også vinene fra firmaets marker på Sicilien. 

Farnese Vini er en forholdsvis ung virksomhed, der blev etableret i 1994 af Valentino Sciotti med det formål at fremstille vin af topkvalitet fra Abruzzo. I løbet af få år blev firmaet et af de førende i det sydlige Italien. 

Fantini - Årets Vinproducent 

En af de vigtigste vinguider i Italien “Annuario dei Migliori Vini Italiani” har udvalgt Fantini som ”Årets producent” i både 2016, 2017 og 2019. Vinene har igennem de seneste år fået et hav af præmier i udmærkelser.  

Det er kvalitetsvine til konkurrencedygtige priser, der er hemmeligheden bag den store succes og den flotte omtale. 

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML oversættes ikke!
Dårlig God