Pris: 325,00 DKK
Varenummer: Årgang 2015
Lagerstatus: 3

Champagne Jacquinot Private Cuvee Demi Sec.

 
Denne Demi Sec Champagne er en blanding af 70% Chardonnay og 30% Pinot Noir. Blendet indeholder 20% til 30% af reservevinen, som er et krav for at holde deres egen stil i vinen.
Demi Sec er en halvtør Champagne hvor sukkerindholdet er op 42g/l.
 
Det er en Champagne som egner sig perfekt til kransekage og andre søde desserter. 
Serveres mellem 8 til 10 ° C, 
 
Simpelthen en fantastisk Demi-Sec, hvor en frisk ristet karakter af Chardonnay efterfulgt af en frugtrig smag fra Pinot Noir druen gør, at den er meget smagfuld. 
Boblerne giver en flot og behagelige fornemmelse i munden og så har den en framragende eftersmag. Jacquinot er fuld på højde med de mere kendte Champagnehuse!
 
Vores favorit til kransekagen - og så gemmer vi en til jordbærkagen til foråret! :-)
 
 
Historikken bag Champagne Jacquinot et Fils:
 
Pierre Jacquinot og hans 2 sønner Jacques og Jean-Guy har skabt Champagne Jacquinot & Fils i 1947.
 
Pierre Jacquinot startede efter Første Verdenskrig som grapebroker. Han blev alvorligt såret af et gasangreb under krigen, og kunne derfor ikke fortsætte som almindelig landmand. Dette blev begyndelsen på Champagne Jacquinot & Fils.
Han blev dengang en Grape Broker for Champagne Mercier, gennem opkøb og salg af druer fra lokale vinbønder.
I 1929 oprettede han sit eget trykcenter til at behandle de indkøbte druer.
 
Efter Anden Verdenskrig besluttede han sig sammen med sine 2 sønner at producere sin egen Champagne, samtidig have de fået alle de faciliteter der kræves for at lave Champagne:
Et pressecenter, en lille vingård og et netværk af kunder.
Men dengang var det umuligt at sælge sin egen Champagne, når de var installeret i en lille landsby. Derfor er de flyttet til en Winery i Epernay.
 
I dag ejer familien en vingård med 17 ha. jord, beplantet med de traditionelle 3 druesorter Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier.
 
Champagne Jacquinot et Fils er stadig en druemægler for Moët et Chandon, der overtog Mercier .
 
Siden 1998 overtog sønnerne Jean-Manuel Jacquinot, ønolog, og Jean-Guy Jacquinot og leder nu virksomheden. 
 
Druestokkene:
 
Godset er sat op på en kalkholdig jord. De 3 druer dyrkes med en stor andel af Chardonnay 60%.
Beskæringen sker manuelt tidlig vinter og efterfølges af fastspænding.
 
Blomstringen finder sted i begyndelsen af ​​juni.
Høsten sker i 10 dage i september med et team af 90 plukkere.
 
Vinfremstilling:
 
Druerne er håndplukkede og bliver stadig presset i laden i den traditionelle Champagnepresse -rejst i 1929.
De bruger til deres egen produktion kun Chardonnay og Pinot Noir.
Juicen bliver blidt behandlet ved kontrolleret temperatur for at sikre en god kvalitet, før den sendes til vingården.
Efter podning, med udvalgt Champagnegær, finder alkoholgæringen sted under kontrollerede temperaturforhold i tanke.
Efter modning liggende på de døde gærceller og den kolde stabilisering, filtreres væsken og er nu næsten klar.
Ved udgangen af ​​marts er aftapningen gjort, og flaskerne er lagt i kælderen under huset. Kælderen er udgravet af blotte næver i 1873, og den er placeret 19 meter under gadeniveau i Champagne Chalk. 
 
Vinene gæres og modnes i flere år i fine sekundære bærme ved 12 ° C, for til sidst at blive gennemhullet så væsken kan løbe fra gærrester m.m.
Flaskerne bliver nu "disgorged", hvilket er en proces hvor gærresterne m.m. fjernes fra flasken og opbevares i mindst 4 måneder for at sikre, at sukkeret indarbejdes perfekt i vinen.
 
Flaskerne mærkes og sendes direkte fra vingården til kunderne -herunder Nielsen og Vin!

 

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML oversættes ikke!
Dårlig God