Jacquinot Champagne Private Cuvee Brut

Jacquinot Champagne Private Cuvee Brut

345,00 DKK

Denne Private Cuvee Champagne er en blanding af 70% Chardonnay og 30% Pinot Noir. Blendet indeholder 20% til 30% af reservevinen, som er et krav for at holde deres egen stil i vinen.

Årgang 2019

Lagerstatus: 36 stk. på lager
stk.

Jacquinot Champagne Private Cuvee Brut

 

Denne Private Cuvee Champagne er en blanding af 70% Chardonnay og 30% Pinot Noir. Blendet indeholder 20% til 30% af reservevinen, som er et krav for at holde deres egen stil i vinen.

 

Det er en Champagne, som er ideel til forretter og cocktails. 

Serveres mellem 8 til 10 ° C, 

Du får en meget fin og frisk ristet karakter af Chardonnay efterfulgt af en frugtrig smag fra Pinot Noir druen. 

De små bobler giver en flot og behagelige fornemmelse, i god kombination med en fremragende eftersmag. Private Cuvee er deres flagskib. Den har en lagring i kælderen på ca. 5 år inden den frigives, deraf den meget behagelige, afrundet og balanceret smag og udtryk. Nogle beskriver den som sødmefyldt, og det kan man godt opleve grundet rundheden i vinen, men det handler ene og alene om alder på vinen. Sukkerindholdet er nemlig klassisk for brut på 9,4g/l.

 

Server vinen som aperitif/velkomst og få en god oplevelse med champagne uden nogen siger: "surt!!" eller server den til nogle franske oste der ikke er for kraftige, tapas med skinke anretninger mm.

 

Award: Gold Medal Wine Guide Gilbert & Gaillard 2012.

Gold Medal Wine Guide Gilbert & Gaillard 2013.

 

Dette er uden tvivl en champagne der kan hamle op med de mere kendte huse, og du får virkelig value for money!

 

 

Historikken bag Champagne Jacquinot et Fils:

 

Pierre Jacquinot og hans 2 sønner Jacques og Jean-Guy har skabt Champagne Jacquinot & Fils i 1947.

 

Pierre Jacquinot startede efter Første Verdenskrig som grapebroker, da han alvorligt såret af et gasangreb under krigen. Dette gjorde han da han ikke kunne drive almindeligt landbrug mere.

Han blev dengang en Grape Broker for Champagne Mercier, gennem opkøb og salg af druer fra lokale vinbønder.

I 1929 oprettede han sit eget trykcenter til at behandle de indkøbte druer.

 

Efter Anden Verdenskrig besluttede han sig sammen med sine 2 sønner at producere sin egen Champagne, samtidig have de fået alle de faciliteter der kræves for at lave Champagne:

Et pressecenter, en lille vingård og et netværk af kunder.

Men dengang var det umuligt at sælge sin egen Champagne, når de var installeret i en lille landsby. Derfor er de flyttet til en Winery i Epernay.

 

I dag ejer familien en vingård med 17 ha. jord, beplantet med de traditionelle 3 druesorter Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier.

 

Champagne Jacquinot et Fils er stadig en druemægler for Moët et Chandon, der overtog Mercier .

 

Siden 1998 overtog sønnerne Jean-Manuel Jacquinot, ønolog, og Jean-Guy Jacquinot og leder nu virksomheden. 

 

Druestokkene:

 

Godset er sat op på en kalkholdig jord. De 3 druer dyrkes med en stor andel af Chardonnay 60%.

Beskæringen sker manuelt tidlig vinter og efterfølges af fastspænding.

 

Blomstringen finder sted i begyndelsen af ​​juni.

Høsten sker i 10 dage i september med et team af 90 plukkere.

 

Vinfremstilling:

 

Druerne er håndplukkede og bliver stadig presset i laden i den traditionelle Champagnepresse -rejst i 1929.

De bruger til deres egen produktion kun Chardonnay og Pinot Noir.

Juicen bliver blidt behandlet ved kontrolleret temperatur for at sikre en god kvalitet, før den sendes til vingården.

Efter podning, med udvalgt Champagnegær, finder alkoholgæringen sted under kontrollerede temperaturforhold i tanke.

Efter modning liggende på de døde gærceller og den kolde stabilisering, filtreres væsken og er nu næsten klar.

Ved udgangen af ​​marts er aftapningen gjort, og flaskerne er lagt i kælderen under huset. Kælderen er udgravet af blotte næver i 1873, og den er placeret 19 meter under gadeniveau i Champagne Chalk. 

 

Vinene gæres og modnes i flere år i fine sekundære bærme ved 12 ° C, for til sidst at blive gennemhullet så væsken kan løbe fra gærrester m.m.

Flaskerne bliver nu "disgorged", hvilket er en proces hvor gærresterne m.m. fjernes fra flasken og opbevares i mindst 4 måneder for at sikre, at sukkeret indarbejdes perfekt i vinen.

 

Flaskerne mærkes og sendes direkte fra vingården til kunderne -herunder Nielsen og Vin!

 

Kunder der har købt dette produkt har også købt